SOLFORMØRKELSE MY ASS...!

X-FACTOR OG STORE SURE BOGSTAVER

the-x-factor1__131128130928JA UNDSKYLD, MEN ER NØDT TIL AT TALE MED STORE SURE BOGSTAVER!

HVORFOR ER DET, AT HVER GANG DER KOMMER NOGET, DER HAR SKYGGEN, AF EN ÆGTE ARTIST I X FACTOR, SÅ BLIVER HAN/HUN/DE, KRITISERET SOM “DU ER JO EN ÆGTE ARTIST” OG “DU SKAL JO BARE STÅ OG SYNGE 4 TIMERS KONCERT OG SYNGE DINE EGNE SANGE, OG INGEN VIL NOGENSINDE GÅ HJEM, FOR DU BLIVER BARE BEDRE OG BEDRE, JO MERE DU KOMMER IND I SETTET” – ØØØØH JA SGU DA!!!! – DET ER VEL FOR POKKER NETOP DET, DE HER PROGRAMMER BØR GÅ UD PÅ, AT FINDE DEM, DER KAN GÅ UD OG VÆRE SIG SELV OG NETOP SKABE SIG EN KARRIERE, EFTER SÅDAN ET PROGRAM.

JEG HAR IKKE FULGT MED I X FACTOR I ÅR, MEN SIDDER OG SER DET I AFTEN. “JOGVAN” KOMMER PÅ SCENEN OG SYNGER “STAY WITH ME” AF “SAM SMITH”, OG JEG NÅR LIGE, AT SIGE TIL MIG SELV, “HVIS NU BARE NIVEAUET AF TALENTER, STARTEDE VED HAM, SÅ KU’ DET VÆRE VI HAVDE EN CHANCE FOR AT MÅLE OS MED X FACTOR UK OG USA, FOR KÆFT, HVOR ER HAN GOD, INDERLIG OG HELT SIN EGEN” – INDEN HAN SÅ FÅR KRITIK, FOR AT VÆRE FOR ORIGINAL OG FOR MEGET SIN EGEN ARTIST. HER VAR DER ENDELIG EN PRÆSTATION, DOMMERNE RENT FAKTISK KUNNE KRITISERE KONSTRUKTIVT, FORDI HAN NETOP ER SÅ STORT ET TALENT, MEN I STEDET FOR AT UNDERSTREGE DET, OG SÅ KRITISERE, SÅ LØD DET NÆRMEST SOM OM AT HAN SLET IKKE HØRTE HJEMME I X FACTOR. HAVDE HAN STÅET I X FACTOR UK, ELLER USA, SÅ HAVDE HAN JO NETOP HØRT HJEMME.

MEN JAJA, ENDNU ENGANG, HAR VI VORES ALLESAMMENS JANTELOV, DER LOVPRISER TALENTET, DER IKKE RAGER FOR MEGET OP OVER VORES EGEN HØJE TANKER OM OS SELV, FOR GUD FORBYDE, AT DER ER NOGEN DER ER BEDRE END OS. NEJ, SÅ HELLERE LADE EN DELTAGER, SOM VI ALLE KAN SPEJLE OS I OG SYNGE MINDST LIGESÅ GODT SOM, NEDE PÅ SAMS BAR, ELLER PÅ SINGSTAR, VINDE.

DER ER SÅ MANGE ÅNDSSVAGT DYGTIGE SANGERE OG ARTISTER, DER RENDER RUNDT UDE I MØRKET, SOM IKKE STILLER OP I ET PROGRAM SOM X FACTOR, ELLER MELODI GRAND PRIX, FOR DEN SAGS SKYLD. OG AFTENENS KRITIK AF JOGVAN VAR EFTER MIN MENING, EN AF DE STØRSTE GRUNDE TIL DET. DE BLIVER IKKE TAGET SERIØST.

JEG HAR SAGT DET FØR, OG JEG SIGER DET IGEN:

DØD OVER JANTELOVEN!

– OG LAD OS SÅ HÆVE DET AMBITIONS NIVEAU, DK.

HVAD SIGER I DERUDE?

Her er Jogvan’s optræden i sidste uge.

   

11 kommentarer

 • Calina Pedersen

  Jeg tror I alle glemmer et meget vigtigt element i x-faktor der garanteret også har STOR indflydelse på hvem der når til finalen. Og det er DR´s budget. Hvis Jógvan, Finn og Rie kom i finalen med en mere af deres slags tror I så DR ville få solgt alle finale billetterne? Og hvis de blev solgt ville det garanteret ikke være skrigende teenage tøser der købte dem og så tror jeg faktisk helt kommercielt finalen ville blive betragtet som et stort flop 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Et ord ENIG!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Men husk nu så også lige på, hvor meget smag spiller ind i denne storbogstavs svada søde Tim. Jeg fangede slet ikke Jógvans optræden. Begge gange… Det sagde mig ingenting. Sådan er det. Det er det vi kalder at have forskellig smag (heldigvis). Til gengæld faldt jeg på halen over Finn og Rie. For mig var det rigtig musik. Der var dybde, følelse, ægte musikalitet, de var autentiske, og alt det der på min konto er med til at give en fed musikalsk oplevelse i et program der ellers sætter show før musik – oftest. Men de blev jo givetvis stemt ud. Støtten var fraværende og jeg måtte sidde måbende tilbage. Men så huskede jeg også lige mig selv på (som jeg gør hvert år) at x-factor er et underholdningsprogram der producerer artister der hver evige eneste gang er dømt til en karriere med meget kort holdbarhedsdato.
  JEG tror til gengæld at dommerne godt ved at ægte talent – hvis vi endelig skal dreje snakken derhen – ikke hører hjemme i x-factor paradoksalt nok. Artisterne skal helst gå ind under en speed-katagori hvor vi kan aflæse dem med det samme, så skal de gennemgå en eller anden lynudvikling hvor de som regel siger: x-factor har ændret mit liv (og nøj hvor kan familien Danmark spejle sig i dem og tænke: DET der, det er mig – altså hvis jeg kunne synge!) Så synger vinderen hans/hendes/deres lunger ud, fejres på en fantastisk konfetti aften og er glemt ugen efter.
  Så hvis endelig at det er sådan at Jógvan ikke passer ind, skal han endelig bare prise sig lykkelig. I denne kontekst tror jeg på at det er langt mere holdbart at skille sig ud, end at passe ind som en letmælk der er sur ugen efter. I det hele taget er det langt mere holdbart at skille sig ud – hvis nu jeg skal komme med min ydmyge, men meget dybtfølte mening 😉
  Varme tanker din vej Tim
  kram fra en gammel veninde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tim Schou

   Kære Ida. Jeg kunne da ikke være mere enig. Hvadenten man kan lide Jogvan eller ej. Det var nu ikke så meget Jógvan mit indlæg handlede om. Det er formatet, og kritikken dommerne kom med, der fik mig til at skrive dette indslag. Netop fordi jeg synes det er ærgerligt at programmet skal være et format, der ikke kan mere end det du så fint beskriver. I udlandet, kan de sagtens finde ud af at ha’ ambitioner og finde de store talenter og de får typisk/tit en glorværdig karriere efterfølgende. Men netop, som du skriver: “Artisterne skal helst gå ind under en speed-kategori hvor vi kan aflæse dem med det samme, så skal de gennemgå en eller anden lynudvikling hvor de som regel siger: x-factor har ændret mit liv (og nøj hvor kan familien Danmark spejle sig i dem og tænke: DET der, det er mig – altså hvis jeg kunne synge!) Så synger vinderen hans/hendes/deres lunger ud, fejres på en fantastisk konfetti aften og er glemt ugen efter.” og jeg er helt enig i at Jogvan netop skal prise sig lykkelig for ikke at passe ind i dette format, men det er netop formatet, jeg retter kritikken imod, fordi jeg synes det er ærgerligt, at man ikke bruger så stort et underholdningsprogram til noget mere seriøst og et højere ambitionsniveau end en fed konfetti aften med en “den grimme ælling” historie der er glemt ugen efter. Hvorfor kan seriøsitet ikke være underholdende. Jeg tror på Danmark, gerne vil ha det, men bare spiser med, fordi det er det, der bliver serveret. Og varme tanker tilbage til dig, min allerførste musikforelskelse 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • judith

  SÅ ENIG! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hov. . Jógvan. .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Jeg giver dig 100% ret. Jeg orker ikke det der “talent” på tv2, fordi det er komplet latterligt i mine øjne. X-factor har dog i mine øjne lidt mere seriøse deltagere.

  Det er så sørgeligt, at Danmark ikke tager de her programmer seriøst, men det er jo fordi, vi er vant til, at man skal have “x-factor” frem for talent. Hellere være populær og en performer der løber ud i publikum eller kommer iført våde t-shirts, fordi det giver points. Jeg håber SÅ meget folk får øjnene op for Jógvar. Hans egne sange (https://www.youtube.com/channel/UCwqpzEc_G3_VL3sv2GcqQcQ) er SÅ gode. Gid han kunne optræde med dem. Men så ville DK nok ikke lide dem, der kan vi jo ikke selv synge med. Øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er desværre helt almindeligt i X Factor herhjemme. For nogle år siden stemte Blachman en ung knægt ud med begrundelsen at han ville at han skulle ud og lave noget musik med det samme. Det kom der aldrig noget ud af… Og hvad med afstemningen i aften? Finn og Rie kom med en inderlighed og erfaring og fremfor alt stod for noget anderledes. Men nej, de skulle ud fordi vinderen skal udgive en RedOne single og det egnede de sig ikke til! Vi er i anden live udsendelse… Ingen grund til nu at tænke på hvad RedOne vil sige til dem. Der skal være plads til de artister der tør være sig selv og fremfor alt skal der være plads til forskelligheden. Begge dele er der desværre sjældent plads til i X Factor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det lå jo i kortene at de ville ryge ud, da det var Lina der skulle vælge. Hun har alle dage tænkt ind i boksen og kun valgt de “typiske” x-factor deltagere, modsat Blachman og til delt Remee. Og det er rigtig ærgerligt!
   Jeg så ikke afgørelsen, men hvis Lina kom med den RedOne udtalelse, synes jeg det er direkte sørgeligt, og det understreger jo kun min mening om hende..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren Jacobsen

  Jeg kunne ikke være mere enig.
  Jeg har ment lige fra starten af, at jogvan skal gå igennem som vinderen af x-faktor, men jeg tror bare desværre at han bliver sendt hjem, med alt den “kritik” han for.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

SOLFORMØRKELSE MY ASS...!