X-FACTOR OG STORE SURE BOGSTAVER

X-FAKTOR – Debatten fortsætter

skelet debatJa, når man vælger at ytre sin mening, om noget hele familien Danmark har en mening om, så må man også forvente at få forskellige meninger kastet tilbage, og det elsker jeg, men ligefrem at skrive “Hold nu kæft, med det tuderi,” synes jeg ikke er særlig konstruktivt – ikke at der har været mange af den slags “udmeldinger,” (og tak for det derude) men bare at der var én, gør mig lidt skuffet. Jeg synes selv jeg prøver, at holde tonen ren, og sørger ligefrem for, ikke at bande, ligemeget hvor arrig, eller provokeret, jeg føler mig, samtidig med, at prøve på, at få min følelse overført på skrift. Det gjorde jeg f.eks. igår, ved at skrive med udelukkende store bogstaver. Synes der er kæmpe forskel, på store bogstaver og så at skrive “Hold nu kæft.”

Men men men, det er en helt anden debat. Det jeg egentlig gerne lige ville følge op med, var et svar, jeg fik af en gammel veninde, der skrev; “Husk nu også lige på, hvor meget smag spiller ind i denne storbogstavs svada, søde Tim” – (Læs hele Ida’s kommentar HER) som jeg så svarede tilbage på.

“Kære Ida. Jeg kunne da ikke være mere enig, hvadenten man kan lide Jógvan eller ej. Det var nu ikke så meget Jógvan, mit indlæg handlede om. Det er formatet, og kritikken dommerne kom med, der fik mig til at skrive dette indslag. Kritikken, som jo netop var, at han var for ægte en artist og en, der burde stå og spille sine egne sange, hvilket betyder de jo sagtens kunne se ham for den artist han er, og netop IKKE synes han er dårlig. Havde de nu bare kritiseret ham, fordi de ikke kunne lide hans optræden eller det han kan, så havde dette netop bare været en kedelig debat om smagssag. Jeg synes det er ærgerligt, at programmet skal være et format, der ikke kan mere end det du så fint beskriver; “Artisterne skal helst gå ind under en speed-kategori hvor vi kan aflæse dem med det samme, så skal de gennemgå en eller anden lynudvikling hvor de som regel siger: x-factor har ændret mit liv (og nøj hvor kan familien Danmark spejle sig i dem og tænke: DET der, det er mig – altså hvis jeg kunne synge!) Så synger vinderen hans/hendes/deres lunger ud, fejres på en fantastisk konfetti aften og er glemt ugen efter.”

Top enig, og det er netop det, jeg synes der er galt med formatet, eller galt og galt. Ja det er en stil, og lige nu er det, som andre også har kommenteret, et underholdningsprogram og ikke en “skid” andet, (Det var ikke mig der bandede der;) og jeg er helt enig i at Jógvan, skal prise sig lykkelig for ikke at passe ind i dette format, men det er netop formatet, jeg retter kritikken imod, fordi jeg synes det er ærgerligt, at man ikke bruger så stort et underholdningsprogram til noget mere seriøst og et højere ambitionsniveau end en fed konfetti aften med en “den grimme ælling” historie der er glemt ugen efter. I udlandet, kan de sagtens finde ud af at ha’ ambitioner og finde de store talenter og de får typisk/tit en glorværdig karriere efterfølgende. Hvorfor kan seriøsitet og høje ambitioner ikke være underholdende i dansk X-faktor? Jeg tror på Danmark, gerne vil ha’ det, men bare spiser med, fordi det er det, der bliver serveret. – Varme tanker tilbage til dig Ida, min allerførste musikforelskelse!”

Næste indlæg

X-FACTOR OG STORE SURE BOGSTAVER