WARNER BROS. OG JEG FORKÆLER MINE KÆRE LÆSERE. BARE FORDI.

MY PERFECT HOLLYWOOD MOMENT.

sunset.strip

(ENGLISH VERSION BELOW.)

Vi befinder os på ‘The Viper Room’ på den nok mest legendariske gade i Rock’n roll’s historie; Sunset Strip(!) i Los Angeles. River Phoenix tog sit sidste åndedrag her og navne som Jennifer Anniston, Tom Petty, Johnny Depp, som ejede stedet, Johnny Cash, som spillede en af sine sidste koncerter her… Alle navne som dyrkede The Viper Room tilbage i 90’erne og op gennem 00’erne. I aften var det min tur til at gi’ koncert med mit amerikanske band.

Lige inden showet, får jeg at vide at jeg er ugens mest sælgende navn. På en søndag. Det føles godt.

 • Her er et lille breakdown af, hvordan dagen gik og hvordan koncerten og forberedelserne var op til.

35 minutter senere. Curtains close. Min første full band U.S. showcase er overstået. Brølet og klapsalverne fra publikum hænger stadig tykt i luften og bookeren kommer hen til mig; “Tim that was really good, would you meet me in my office in 25 minutes, I have a guy there who wants to take your career to the next level.”

Som taget ud af en film, følte jeg mig som Jim Morrison fra The Doors. Den der film, hvor Jim Morrison bliver spillet af Val Kilmer og bandet spiller et af deres første gigs i Hollywood på Sunset Strip og en label dude kommer hen til dem og tilbyder dem en pladekontrakt, derefter turnerer de verden og Jim bliver en af verdens største rockstjerner.

Lige netop dét, gjorde jeg mig nu klar til. Jeg gjorde mig klar til et vaskeægte Morrison moment.

Jeg kommer ned fra scenen og efter kram og high fives fra fans og venner, der fortæller hvor fedt showet var, går jeg hen til kontoret. Ejeren af spillestedet møder mig på halvvejen og siger at vi går et andet sted hen. Han spørger mig om jeg vidste at Johnny Depp havde et hemmeligt rum, som han havde fået lavet til ham og hans venner, til særlige lejligheder. Det anede jeg ikke, og da jeg kiggede rundt i lokalet, for at lure hvor det lå henne, var jeg endnu mere spændt, for hvor fanden kunne der være et hemmeligt rum, herinde i dette lillebitte lokale? (Viper Room er på størrelse med “Lades Kælder” i KBH, dengang det eksisterede.) – Ejeren gik i forvejen og fortsatte hen mod toiletterne. Lige før lokummerne, stopper han for at trykke på en åbenbart usynlig knap og en hemmelig dør åbner. Det var seriøst flippet. Som taget ud fra en oldschool James Bond film. Ejeren inviterer mig indenfor – indenfor i Johnny Depps hemmelige champagnerum! Lad mig lige gentage det; Johnny Depp’s special-lavede og meget hemmelige champagnerum(!) – Jeg får kaldt nogle fra bandet over og min producer, Brandon. Det her var uden tvivl et trip, der skulle opleves med venner. Det var i allerhøjeste grad et ekslusivt kig ind i Hollywoods legendariske og mystiske rock og rul-skat. Jeg træder ind. Ind i et lille sort rum, med en lille lædersofa og et stort tonet vindue. Her har Johnny siddet med sine drenge utallige gange og set aftenens kunstnere, igennem det tonede vindue, som man ikke kan se igennem fra den anden side. Ja man kan faktisk ikke engang se, at der i det hele taget skulle være et vindue der. Og hvem ved, hvad der er foregået herinde? Er sikker på at “Sex, drugs & rock’n roll” er en underdrivelse i dette tilfælde.

En smuk ung kvinde i en smuk kjole, står klar med en flaske champagne, popper den og skænker et par glas, sætter så flasken i en spand med is og ejeren kommanderer hende bestemt, men venligt ud af rummet. Her begynder så den store salgstale og han tegner og fortæller alle mine drømme, præcis som jeg gerne vil høre dem, præcis som jeg altid har forestillet mig dem, præcis som så mange andre, har fortalt dem så mange mange gange før. Her er sådan ca. hvordan det gik ned, bortset fra at min oplevelse var lidt sejere end Jim Morrison’s, fordi jeg altså stod i johnny Depp’s hemmelige rum. JOHNNY DEPP’S HEMMELIGE RUM!;

IMG_5878

IMG_5877

IMG_5882

IMG_5884-2

IMG_5885-2

IMG_5886

Han bad mig ringe til ham næste dag, så vi kunne sætte et møde op og få styr på det hele inden jeg skulle flyve til Tyskland, på en tysk turné. Han tog den aldrig. Jeg ringede og ringede i et par dage. Endelig tog han den og med de famøse ord; “Oh hi buddy, yea, I’m gonna have to call you back, as I’m on a conference call right now.” – fik han sat et flot punktum for det hele og jeg fik punkteret endnu en ballondrøm. Selvfølgelig.

I momentet, var jeg jo nødt til at tro på hvad han sagde og hvad der blev snakket om den nat. Øjeblikket jeg stopper med at tro, er det forbi. Så kan jeg lige så godt lade vær.

Jeg vil ikke gå i detaljer med hvad han sagde og hvad der blev tilbudt, det her er ikke mig der prøver at hævne mig på endnu en forretningsmand, der prøver at sælge mig en drøm og så af en eller anden mærkelig grund forsvinder ud i den blå luft. Det her er bare mig, der fortæller 1 ud af 100 historier og den her historie er så bare lige tusind gange bedre, fordi det hele var så The Doors og så Jim og SÅ Sunset Strip. Så Hollywood. Episk aften.

Selv efter at det virkelig var gået op for mig, at det hele bare var endnu en skuffelse, følte jeg igen, hvor meget jeg lever for øjeblikket og oplevelserne. Jeg er godt klar over, at det der ikke kommer brød på bordet af øjeblikke og rock’n roll, men det her var bestemt et af de større øjeblikke og en stor oplevelse. Så kære Viper mand, ligemeget hvad din grund har været for ikke at følge op på dine ideer og løfter som du snakkede om den nat, så skal du ha’ tak for den oplevelse. Ærligt. Og min buddy, Brandon, sørgede for at alle fik en stooor tår af den dyre champagne, så det er bare i orden.

Og nu vil jeg bare “Drive on.” – Præcis ligesom Johnny Cash. Her er hans optræden på The Viper Room tilbage i 1994.

Tip; Hvis du har Netflix og gerne vil vide mere om “Sunset Strip” og dens historie, så vil jeg foreslå at se dokumentarfilmen “Sunset Strip.” – Har selv lige set den og den er fuld af mystik, ikke for lang og man får lyst til at tage på eventyr med det samme og finde alle de steder de snakker om i filmen. Tjek den ud.

————————- ENGLISH VERSION ——————————-

 

The Scene takes place at ‘The Viper Room,’ on probably the history of rock’n roll’s most legendary street; Sunset Strip(!) in Los Angeles. River Phoenix took his last breath there and names like Jennifer Aniston, Tom Petty, Johnny Depp, who owned the place, and Johnny Cash, who played one of his last concerts there, are all names that’s been a big part of this historical venue. Tonight t’was my turn to play there with my American band, the boys from “Just Josh.”

Before the show, I get the news that I’m the biggest seller of the whole week. On a Sunday. That feels nice. And here’s a little episode of that day and my concert.

35 minutes later. Curtains close. My first full band U.S. showcase is over. The buzz from the crowd is still hanging in the air and the booker walks over to me; “Tim, that was really good, would you meet me in my office in 25 minutes, I have a guy there who wants to take your career to the next level.”

Just like taken out of a movie, I felt like Jim Morrison from The Doors. That movie where Val Kilmer plays Jim Morrrison and The Doors play one of their first gigs on Sunset Strip, a label guy walks up to Jim and offers a record deal and next thing you know, he’s touring the world with his band and is the biggest rockstar ever.

I was getting ready for just that, I was getting ready for my Morrison moment.

I get down from stage and after hugs from friends and fans, telling me how blown away they were from the show, I make my way over to the office. The owner meets me half way and says we’re going somewhere else. He asks me if I knew that Johnny Depp had a secret room made, for rare occasions. And let me tell you, this room was tiny, and I remember thinking, where could he possibly have a secret room? I told him I had no clue, and he went on and walked towards the restrooms. Right before the lue, he stops to push this invisible button in the wall and a secret door opens, like som serious James Bond shit. He invites me inside Johnny Depp’s champagne room. I get my producer, Brandon and a few of my band mates called over, didn’t wanna experience this trip alone. This was indeed a rare gem. A small exclusive, black room with a leather couch and a big tinted window. This was where Johnny used to sit and watch the acts and artists, without the club guests being able to see him through the secret window. Hell, there wasn’t even a way of knowing that there even was a window right there, from the other side. A beautiful girl in a beautiful dress, pops a champagne and poor a few glasses, then walks out. The owner starts talking and selling me his ideas and dreams, like so many have done, so so many times before. Here’s roughly what went down, except the room, my buddies and I were in, was a lot cooler. Anyways;

IMG_1348

IMG_1347

IMG_1349

IMG_1350

IMG_1351

He told me to call him the next day to set up a meeting, before I left the country, for a tour in Germany. The guy never got back to me, and I called him for a few days, until I gave up. Did get a hold of him tho one time, where he said the famous words; “Oh hi buddy, yea, I’m gonna have to call you back, as I’m on a conference call right now.” – Go figure.

In the moment, I of course had to believe what the man was talking about that night, you always gotta believe, the minute I stop believing, it’s over.

I’m not gonna go into details of what he was saying or offering that night, this is not me trying to get back at one more business man, trying to sell me a dream and never keeping his end of the bargain. This is just me, telling one story out of a hundred stories like this. And this one, just happens to be the most perfect one of them all, cause it was so The doors and so Jim and so Sunset Strip. So Hollywood.

Even after me realizing that this was all just smoke and mirrors, I once again understood, that I live for the moments and not so much the results or the finish line, just the moments and the road there. I know I won’t get food on the table from beautiful moments and rock’n roll, but really, this was absolutely a beautiful one. Fuck money.

So dear Viper man, whatever your reason for not following through with your ideas and promises, thank you for this experience. Honestly. And my buddy Brandon, did make sure that everybody had a serious sip of that expensive champagne, so all good.

And now, I’m just gonna “drive on.” – Just like Johnny Cash. This is his performance, at The Viper Room back in 1994.

Tip; If you got Netflix and you wanna learn more about the special vibe and history of “Sunset strip,” I recommend watching the documentary; “Sunset Strip.” I just watched it myself, and it’s full of mystique and makes you just wanna go explore that place right away.

 

   

6 kommentarer

 • Roland

  You have to believe……

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuck hvor er det en fed historie!
  Man kunne jo næsten ikke digte noget bedre.
  Thx for sharing, Tim og alt mulig held og lykke med fremtiden og jagten mod stjernerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Calina Pedersen

  Kan du ikke få en pladekontrakt herhjemme? Synes du skal komme hjem og lave nogen flere fede musicals 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tim Schou

   Hej Calina. Fokus ligger pt. på Tyskland og USA, hvor jeg sammen med SONY publishing lige nu er igang med en længerevarende strategi. Det er desværre ikke så nemt, som bare at få en pladekontrakt herhjemme og lave musicals. Det hænger ikke rigtig sammen, og det er en længere historie 😉 – Men hvis du har læst alle mine blog indlæg, skulle du nok få en idé om hvordan det hele hænger sammen. Tak fordi du læser med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WARNER BROS. OG JEG FORKÆLER MINE KÆRE LÆSERE. BARE FORDI.