Hvordan kan du leve sådan?

ENSOMHEDEN ER FARLIG / SOLITUDE IS DANGEROUS

img_3552

(English version below)

Kl. er 8 om morgenen. Jeg gynger frem og tilbage. Regnen slår på ruden, ruden i mit runde vindue ind til min kahyt på min hostel-båd her i Berlin. Bølgerne hypnotiserer mine tanker og man skulle tro at det var en sikker søvn. Men nej. Jeg er nemlig kommet hele vejen fra Los Angeles og New York og har jetlag som aldrig før. Det har stået på i 11 dage nu og som en søvnløs sømand ligger jeg altså her og stresser mig selv til randen af sindssyge. En lille soloturné står for døren i sydtyskland og jeg er bange for at jeg er nødt til at aflyse pga. mangel på søvn. Tyndt grundlag og ikke særlig Rock’n Roll, I know, så jeg skynder mig at komme på andre tanker, pinlig over at jeg overhovedet tænkte tanken. Jeg får endelig 2 timer fra 9-11. Jeg vågner, går op på dækket og hælder grøn te i en kop, skærer en hvid brødbolle over og smider en skive ost på. Mmm. Ostemad. Jeg slår op i min bog; “Shep Gordon – they call me supermensch” – en bog der handler om en af de mest betydningsfulde og effektfulde managere gennem tiden. Jeg sammenligner ham med min egen manager og priser mig lykkelig for at jeg har en manager jeg kan stole på. Mens båden vugger og jeg slubrer min te i mig (man skal huske at slubre) og bladrer i musikhistoriens allersaftigste historier, kan jeg ikke undgå at tænke på ensomheden. Det er så fredfyldt og nemt at sidde her mutters alene. Ingen du skal forklare dig overfor, ingen der skal underholdes. Jim Carrey sagde engang i et interview: “Solitude is dangerous. It’s very addictive. It becomes a habit after you realize how calm and peaceful it is. It’s like you don’t want to deal with people anymore because they drain your energy.”

– Jep, det var den følelse jeg sad med her på min båd. Tit kan jeg godt undre mig over om alle dem der har kærester og koner og har så travlt med at omringe sig selv med andre mennesker, har overvejet om de måske i grunden er bange for at være alene? Bange for at finde ind til noget i sig selv de ikke forstår eller ikke kan lide. For det er nemlig det der sker når man er alene. Man fordyber sig. Jeg kan rigtig godt lide den rejse jeg er igang med alene. Helt alene. Men jeg kan også rigtig godt lide tanken om en dag at lande i noget trygt og jordnært hjemme i gamle Danmark, med en sjæleven der forstår mit hjerte. Men først vil jeg selv forstå det lidt bedre før jeg beder et andet menneske om det. Jeg er generelt enormt taknemmelig for at ha’ hjemme i Danmark og det trygge hjem jeg er vokset op i. Og netop pga. den opdragelse er jeg sikker på at jeg lander tilbage i selv samme virkelighed som jeg voksede op i. Livet går i cirkler, det er der uendelige eksempler på, men før min cirkel kan slutte, skal den altså lige rundt om jorden, op og røre ved noget stjernestøv og med lidt held også ud og snuse til en parallel verden som jeg ikke er helt sikker på hvad er endnu, men har en god idé om. Og det kan tage tid. For min skyld må det tage ligeså lang tid det har lyst til. Jeg har ikke travlt, jeg gynger bare med her i livets båd. Parallelverdener interesserer mig frygteligt meget. Måske lidt for meget. Vejret klarer op og jeg smører mig en rugbrødsmad imens solen slår mig direkte i bærret, som om den lige vil minde mig om hvor lækkert jeg har det. Trods mangel på søvn og et hoved fuld af eksistentielle tanker glæder jeg mig til at spille for mennesker i morgen.

——- ENGLISH VERSION ——–

//SOLITUDE IS DANGEROUS//

It’s 8AM in the morning. I’m rocking back and forth. The rain is gently knocking on my window. The round window in my cabin on a boat in the Berlin dock by the East Side Gallery. The waves are almost hypnotic and one would think that could result in some safe and sound sleep. But no. I’m jetlagged like never before. Almost as if my body is telling me to go back to the states. It’s been like this for 11 days now and like a sleepless sailor I am now lying here slowly losing my mind, afraid I’ll never go back to sleep. I got a small solo tour coming up in the south of Germany and I’m flirting with the thought of canceling. “Tim Schou cancels tour due to lack of sleep.” Not very rock’n roll, I know, so I quickly change my mind, embarrassed that I even dared to have the thought. I finally manage to get 2 hours of sleep from 8-10. I wake up and go to the first floor of the ship, pour me some green tee, break some bread and cut a slice of cheese. Mmm. Bread and cheese. I open my book; “Shep Gordon – they call me supermensch” – a book about one of the most powerful and influential managers of all time. I think about my own manager and praise the lords that I have a manager that I can trust. As I slurp the green tee and turn a few pages in music history, I can’t help but think about the solitude. How easy and peaceful it is to just sit here all alone. No one to worry about and no one to entertain. Jim Carrey recently said in an interview: “Solitude is dangerous. It’s very addictive. It becomes a habit after you realize how calm and peaceful it is. It’s like you don’t want to deal with people anymore because they drain your energy.” – yup, that was the exact feeling I was sitting with. I often wonder if those who have girlfriends and wives and just can’t help but surround themselves with people all the time, might actually just be afraid of being alone? Have they ever tried to really be alone and dig down into that feeling, into the deepest layers of themselves? I like the journey that I’m currently on. Alone. But I’m also liking the idea of one day fall back and surrender to a twosomeness back in old Denmark, with someone who understands my heart (that’s gonna be a hard one to find someone that will.) – but I wanna understand it a bit more myself before I can expect another person to. I’m extremely greatful for Denmark and the home I grew up in. And exactly because of that upbringing, I’m positive that I’ll land back in that reality one day. Life goes in circles, there are plenty of examples of that, but before my circle can come full, it must travel around the world first and if I’m lucky say hi to a few parallel universes, that I don’t yet know exactly what is, but have a slight idea of. And that could take some time, you know. But I’m in no rush. I’m just here to rock back and forth in this little life boat. Parallel worlds interests me a lot. Maybe a bit too much. The weather is clearing up and I make myself another sandwich with some rye bread, while the sun hits me right in the face as if it’s trying to remind me how good I got it. And despite the existential thoughts and the lack of sleep, I’m excited to play for humans tomorrow.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan kan du leve sådan?